טיפים לקידום אתרים לבעלי עסקים
לחץ על הכפתור כדי לקבל טיפ או דיס-המלצה!
איך לקדם אתרים בגוגל?
לא צריך דוקטורט או אפילו בגרות, מה שכן צריך זה הבנה טובה של איך מנועי החיפוש עובדים, כמו גם ניסיון ביצירת שיטות קידום או טכניקות שיעבדו טוב.
טיפים מומלצים לפתיחת עסק קידום אתרים מצליח.
מה יחפש הגולש אם הוא צריך אינסטלטור?
אם הגולש צריך טכנאי מחשבים מה יחפש?
אם לגולש יש צורך בעורך דין מה סביר להניח שיחפש
אם הגולש צריך מעצב גרפי מה יחפש בגוגל?
אם הגולש צריך מקדם לאתר שלו בגוגל?
מה הסיכוי שמי שצריך חשמלאי יחפש חשמל
אם הגולש צריך הלוואה מה כדאי לו שיחפש?
אם הגולש רוצה להזמין פרחים הוא יחפש חנות פרחים?
שלם כפי יכולתך על קידום בגוגל
תקציב נבחר: 2500 ש"ח
אין דבר כזה קידום אורגני בחינם
אלא אם המקדם הוא קרוב משפחה שחייב לכם כסף ועוסק בקידום כמקדם במשרה מלאה.
איך אפשר להתחייב להצלחה?
אי אפשר להתחייב כי לא ניתן לדעת מראש ומהר מהי התחרות בנישה, במידה ואין בעיות טכניות והאתר ידידותי לגולשים ובמובייל ואין לגוגל בעיה לסרוק אותו ואם אין עבירות קידום קודמות או סיבות לגוגל לא לקדם את האתר אז התוצאה אינה מובטחת.
מה בכל זאת ניתן לקבל כהתחייבות לקידום מצליח?
אם כל הפרמטרים הטכניים טובים\תקינים אז ניתן בשיטות מייקל לראות עלייה במיקומים משבוע לשבוע.
(בקידום בשוק הישראלי בלבד)
למה ניתן לראות לא מעט מקדמי אתרים שמבטיחים תוצאות טובות ומהר או לאט?
מאוד קל ופשוט לומר או לכתוב בהתחייבות אבל באילו מילות מפתח האתר יתקדם?
לדוג’
אתר שעוסק באוכל לפרפרי עש בראש העין והסביבה , תוך שעה הביטוי “אוכל לפרפרי עש בראש העין” יגיע למקום הראשון בגוגל ישראל ואולי גם בעולם אם מחפשים בעברית.
מקדמי האתרים הרציניים שהם בעלי הוכחות לא יתחייבו, למה?
קידום אתרים נהיה מורכב וקשה במיוחד בתחומים תחרותיים אבל זה לא מונע ברוב המקדמים למכור לבעל האתר קישורים ממש כמו המשפט של המאמן אלון גל שאמר: מקסימום זה יצליח!
אז זהו , קישורים כבר לא מצליחים להביא ביטויים שיש להם תחרות רבה וקשה כי גוגל שינתה את השיטות להערכת אתרים כבר שנים מזה שגוגל עלולה גם להעניש על קישורים נכנסים כי רובם לא אמיתיים ונמכרים על ידי מקדמי אתרים פח.
אין דבר כזה קישור טוב, קישור טוב הוא קישור טבעי לגמרי שבעל האתר לעולם לא היה מקבל אפילו אם היה משלם עליו.
מה צריך לדעת מקדם אתרים על זכויות יוצרים
שאלות ותשובות על חוק זכויות יוצרים במיוחד ליישומים אינטרנטיים.
מה זה זכויות יוצרים?
זכויות יוצרים באינטרנט מתייחסות להגנה המשפטית הניתנת ליצירות מקוריות של יוצר שהופכות לזמינות באינטרנט.
כולל טקסט, תמונות, סרטונים, מוזיקה, תוכנות ותוכן דיגיטלי אחר שניתן לגשת אליהם דרך האינטרנט.
בדיוק כמו במדיומים אחרים, זכויות יוצרים באינטרנט מעניקות ליוצר או לבעלים של יצירה זכויות בלעדיות לשלוט על אופן השימוש, השכפול, ההפצה והתצוגה של היצירה באינטרנט.
הגנת זכויות יוצרים באינטרנט נשלטת על ידי מגוון חוקים, לרבות חוק זכויות היוצרים של Digital Millennium (DMCA) בארצות הברית, הוראת זכויות היוצרים באיחוד האירופי וחוקי זכויות יוצרים לאומיים שונים ברחבי העולם.
זכויות יוצרים באינטרנט חלות הן על יצירות רשומות והן על יצירות לא רשומות, כל עוד הן עומדות בקריטריונים להגנת זכויות יוצרים.
משמעות הדבר היא שכל יצירה מקורית המתוקנת בצורה מוחשית, כגון דף אינטרנט, פוסט בבלוג או פוסט במדיה חברתית, זכאית להגנת זכויות יוצרים.
עם זאת, חוק זכויות יוצרים אינו מגן על רעיונות, עובדות או מושגים, אלא רק הביטוי המקורי של רעיונות אלה.
לבעלי זכויות יוצרים יש את הזכות להעניק או לדחות הרשאה לאחרים להשתמש ביצירות שלהם באינטרנט.
כולל מתן רישיונות לאחרים להשתמש ביצירות שלהם, או נקיטת הליכים משפטיים נגד מי שמפר את זכויות היוצרים שלהם על ידי שכפול או הפצה של יצירותיהם ללא רשות.
אתרים רבים, כמו YouTube ו-Flickr, הטמיעו מערכות זיהוי והסרה של תוכן כדי לעזור לבעלי זכויות יוצרים לאכוף את זכויותיהם באינטרנט.
האם מותר להעתיק תמונות שמצאתי באינטרנט?
לא, אסור להעתיק תמונות או כל תוכן אחר שאתה מוצא באינטרנט ללא אישור מבעל זכויות היוצרים. חוק זכויות יוצרים מעניק זכויות בלעדיות ליוצר או לבעלים של יצירה, לרבות הזכות לשלוט על אופן השימוש, השכפול וההפצה של עבודתם.
כאשר אתה מעתיק תמונה או כל תוכן אחר ללא רשות, אתה מפר את זכויות בעל זכויות היוצרים, והדבר עלול להוביל לתוצאות משפטיות כמו תביעת פיצויים.
עם זאת, ישנם מצבים שבהם ייתכן שתוכל להשתמש בתמונות או בתוכן אחר שאתה מוצא באינטרנט מבלי להפר זכויות יוצרים. לדוגמה, אם התוכן נמצא בנחלת הכלל, יש לו רישיון Creative Commons, או נמצא בשימוש תחת חוקי שימוש הוגן או ניהול הוגן, ייתכן שתוכל להשתמש בו ללא רשות.
עדיף תמיד להניח שכל התוכן באינטרנט מוגן בזכויות יוצרים ולבקש רשות מבעל זכויות היוצרים לפני השימוש בו.
יש סיכון אין סיכון
אם אינך יכול לקבל רשות או אינך בטוח אם השימוש שלך בתוכן יהיה חוקי, עדיף לטעות בזהירות ולהימנע לחלוטין משימוש בו.
מהי יצירה מוגנת?
יצירה המוגנת בזכויות יוצרים היא יצירה מקורית של יוצר המוגנת בחוק זכויות יוצרים. זכויות יוצרים היא מושג משפטי המעניק ליוצר או לבעלים של יצירה את הזכויות הבלעדיות לשלוט על אופן השימוש, השכפול, ההפצה והתצוגה של היצירה.
יצירה המוגנת בזכויות יוצרים יכולה להיות כל אחת מהאפשרויות הבאות:
יצירות ספרותיות כגון ספרים, מאמרים וחומרים כתובים אחרים
אמנות חזותית כגון ציורים, תצלומים ופסלים
הקלטות מוזיקה וקול
סרטים ויצירות אורקוליות כגון סרטים ותוכניות טלוויזיה
תוכנות ותוכנות מחשב
עבודות אדריכליות כגון מבנים ושרטוטים
יצירות כוריאוגרפיות כגון ריקודים ומופעים
תוכן אינטרנט כגון בלוגים, אתרי אינטרנט ומדיה דיגיטלית
כדי להיות מוגנת בזכויות יוצרים, יצירה חייבת להיות מקורית ומקובעת באמצעי ביטוי מוחשי, כלומר עליה להתקיים בצורה פיזית או דיגיטלית שניתן לתפוס על ידי החושים האנושיים.
הגנת זכויות יוצרים אינה משתרעת על רעיונות, מושגים או עובדות, אלא רק על הביטוי המקורי של רעיונות אלה.
הגנת זכויות יוצרים היא אוטומטית ואינה מצריכה רישום.
עם זאת, רישום יצירה המוגנת בזכויות יוצרים יכול לספק הטבות משפטיות נוספות והגנות במקרה של הפרת זכויות יוצרים.
יצירה המוגנת בזכויות יוצרים היא נכס בעל ערך שניתן לייצר ממנו רווחים ולהגן על ידי היוצר או הבעלים באמצעות חוק זכויות יוצרים.
האם מותר להשתמש בסרטון מהאינטרנט של מישהו אחר?
לא, בדרך כלל אסור להשתמש בסרטון מהאינטרנט של מישהו אחר ללא אישור מבעל זכויות היוצרים. חוק זכויות יוצרים מעניק זכויות בלעדיות ליוצר או לבעלים של יצירה, לרבות הזכות לשלוט על אופן השימוש, השכפול וההפצה של עבודתם.
כאשר אתה משתמש בסרטון מהאינטרנט של מישהו אחר ללא רשות, אתה מפר את הזכויות של בעל זכויות היוצרים, וזה יכול להוביל להשלכות משפטיות כמו תביעת פיצויים.
ישנם מצבים שבהם ייתכן שתוכל להשתמש בסרטון מהאינטרנט של מישהו אחר מבלי להפר זכויות יוצרים, כגון כאשר הסרטון נמצא בנחלת הכלל, יש לו רישיון Creative Commons, או שהוא נמצא בשימוש תחת חוקי שימוש הוגן או ניהול הוגן. עם זאת, מצבים אלה מוגבלים ודורשים ניתוח מדוקדק של הנסיבות הספציפיות והחוקים החלים.
עדיף תמיד להניח שכל התוכן באינטרנט מוגן בזכויות יוצרים ולבקש רשות מבעל זכויות היוצרים לפני השימוש בו. אם אינך יכול לקבל רשות או אינך בטוח אם השימוש שלך בתוכן יהיה חוקי, עדיף לטעות בזהירות ולהימנע לחלוטין משימוש בו.
מה מתאים להגנת דיני זכויות יוצרים? על מה אפשר להגן?
חוק זכויות היוצרים מגן על יצירות מקוריות של מחבר המקובעות באמצעי ביטוי מוחשי.
משמעות הדבר היא שכדי להיות זכאי להגנת זכויות יוצרים, יצירה חייבת להיות:
מקור:
יש ליצור את היצירה באופן עצמאי ולא להעתיק ממקור אחר.
יצירתיות:
העבודה חייבת להיות בעלת רמה מינימלית של יצירתיות, כלומר עליה לשקף את המקוריות והמיומנות של המחבר.
קבוע:
העבודה חייבת להיות מוקלטת בצורה מוחשית, כמו בכתב, על סרט או וידאו, או כקובץ דיגיטלי.
ניתן להגן על מגוון רחב של יצירות תחת חוק זכויות יוצרים, כולל אך לא מוגבל ל:
יצירות ספרותיות כגון ספרים, מאמרים וחומרים כתובים אחרים
אמנות חזותית כגון ציורים, רישומים, תצלומים ופסלים
הקלטות מוזיקה וקול
סרטים ויצירות אורקוליות כגון סרטים ותוכניות טלוויזיה
תוכנות ותוכנות מחשב
עבודות אדריכליות כגון מבנים ושרטוטים
יצירות כוריאוגרפיות כגון ריקודים ומופעים
תוכן אינטרנט כגון בלוגים, אתרי אינטרנט ומדיה דיגיטלית
חוק זכויות יוצרים אינו מגן על רעיונות, מושגים או עובדות, אלא רק הביטוי המקורי של רעיונות אלו. לדוגמה, הרעיון של גיבור על אינו מוגן בחוק זכויות יוצרים, אבל דמות קומיקס ספציפית, כמו ספיידרמן, מוגנת.
חשוב לציין שחוק זכויות היוצרים שונה מדיני הפטנטים, המגנים על המצאות ותגליות, ומחוקי סימני מסחר, המגנים על לוגואים, שמות מותגים וסימנים מובהקים אחרים.
בסך הכל, חוק זכויות היוצרים מספק הגנה חשובה ליצירות מקוריות של מחבר, מאפשר ליוצרים ליהנות מהיצירתיות שלהם ומעודד ייצור של יצירות חדשות וחדשניות.
כמה זמן ניתן להגן על יצירה?
משך הזמן שבו ניתן להגן על יצירה בחוק זכויות יוצרים משתנה בהתאם למספר גורמים, לרבות סוג היצירה והמדינה בה היא נוצרה. ככלל, הגנת זכויות יוצרים נמשכת לפרק זמן קצוב שלאחריו היצירה נכנסת לרשות הציבור וניתן לעשות בה שימוש חופשי ללא רשות מבעל זכויות היוצרים.
בארצות הברית, למשל, משך ההגנה על זכויות יוצרים תלוי במועד שבו היצירה נוצרה או פורסמה. עבור יצירות שנוצרו לאחר 1 בינואר 1978, הגנת זכויות היוצרים נמשכת לכל חיי היוצר פלוס 70 שנה. עבור יצירות שנוצרו על ידי תאגיד, תקופת ההגנה היא 95 שנים מיום הפרסום או 120 שנים מיום היצירה, לפי הקצר מביניהם.
במדינות מסוימות, הגנת זכויות היוצרים נמשכת לפרק זמן קצר יותר, בדרך כלל 50 או 70 שנה לאחר מותו של היוצר. עם זאת, למדינות מסוימות יש תנאי זכויות יוצרים ארוכים או קצרים יותר בהתאם לחוקים הלאומיים שלהן ולאמנות הבינלאומיות.
חשוב לציין כי ניתן להאריך את תנאי זכויות היוצרים בנסיבות מסוימות, כגון כאשר יצירה עדיין מוגנת בזכויות יוצרים אך אינה מנוצלת עוד באופן מסחרי. בנוסף, חוקי זכויות יוצרים יכולים להתעדכן או לתקן לאורך זמן, מה שיכול להשפיע על משך הזמן שבו יצירה מוגנת.
בסך הכול, משך הזמן שבו יצירה יכולה להיות מוגנת על ידי חוק זכויות יוצרים הוא שיקול חשוב ליוצרים, לבעלי זכויות יוצרים ולמי שרוצים להשתמש ביצירות המוגנות בזכויות יוצרים. הבנת החוקים החלים ותנאי זכויות היוצרים חיונית לקבלת החלטות מושכלות לגבי אופן השימוש, השכפול או ההפצה של יצירות המוגנות בזכויות יוצרים.
מה פירוש מוגן בזכויות יוצרים?
מוגן בזכויות יוצרים פירושו שיצירה מוגנת על ידי חוק זכויות יוצרים ושליוצר או הבעלים של היצירה יש זכויות בלעדיות לשלוט על אופן השימוש, השכפול וההפצה של היצירה.
על מנת שיצירה תהיה מוגנת בזכויות יוצרים, עליה להיות מקורית ומקובעת במדיום ביטוי מוחשי, כלומר עליה להתקיים בצורה פיזית או דיגיטלית שניתן לתפוס על ידי החושים האנושיים. זה כולל יצירות ספרותיות, אמנותיות, מוזיקליות ודרמטיות, כמו גם תוכניות מחשב, מאגרי מידע ותוכן אינטרנט.
המונח “מוגן בזכויות יוצרים” מציין כי היצירה כפופה להגנה משפטית וכי מי שרוצה להשתמש ביצירה חייב לקבל אישור מבעל זכויות היוצרים. הגנת זכויות יוצרים היא אוטומטית ואינה מצריכה רישום, אם כי רישום יצירה המוגנת בזכויות יוצרים יכול לספק הטבות והגנות משפטיות נוספות.
חוק זכויות יוצרים מעניק ליוצר או לבעלים של יצירה זכויות בלעדיות לשלוט על אופן השימוש, השכפול וההפצה של היצירה. זה כולל את הזכות להעניק או לשלול רשות לאחרים להשתמש ביצירה, ולנקוט בצעדים משפטיים נגד מי שמפר את זכויות בעל זכויות היוצרים.
המונח “מוגן בזכויות יוצרים” הוא אינדיקטור או במילים פשוט מעין סימן חשוב לכך שיצירה כפופה להגנה משפטית ושלא ניתן להשתמש בה או לשכפל אותה ללא רשות מבעל זכויות היוצרים.
מתי נחשבת הפרה להפרת זכויות יוצרים?
הפרת זכויות יוצרים מתרחשת כאשר מישהו משתמש, משכפל או מפיץ יצירה המוגנת בזכויות יוצרים ללא רשות מבעל זכויות היוצרים. הפרת זכויות יוצרים נחשבת כהפרה של הזכויות הבלעדיות המוענקות לבעל זכויות היוצרים על פי חוק זכויות היוצרים, ויכולה להוביל לתוצאות משפטיות כגון תביעה בגין פיצויים.
הפרת זכויות יוצרים יכולה להתרחש במגוון מצבים, כולל:
העתקה או שכפול של יצירה ללא רשות, כגון צילום של ספר או שכפול של צילום ללא רשות מבעל זכויות היוצרים.
הפצת יצירה ללא רשות, כגון שיתוף שיר או סרט המוגנים בזכויות יוצרים דרך האינטרנט.
יצירת יצירה נגזרת ללא רשות, כגון עיבוד רומן לתסריט ללא רשות מהמחבר.
ביצוע או הצגת יצירה בפומבי ללא רשות, כגון הצגת סרט בפומבי ללא קבלת רישיון מבעל זכויות היוצרים.
הפרת זכויות יוצרים יכולה להתרחש בכוונה או שלא בכוונה, ועלולה לגרום לעונשים אזרחיים ופליליים כאחד. במקרים מסוימים, המפר עשוי להידרש לשלם פיצויים לבעל זכויות היוצרים, וייתכן שייבקש להפסיק להשתמש או להפיץ את היצירה המוגנת בזכויות יוצרים.
בסך הכל, חשוב להבין את היסודות של חוק זכויות היוצרים ולקבל אישור מבעל זכויות היוצרים לפני שימוש או שכפול של יצירות המוגנות בזכויות יוצרים. אם אינך בטוח אם השימוש שלך ביצירה הוא חוקי, תמיד עדיף לטעות בזהירות ולבקש רשות מבעל זכויות היוצרים או להתייעץ עם איש מקצוע משפטי.
מה העונשים על הפרת זכויות?
בישראל הפרת זכויות יוצרים נחשבת לעבירה אזרחית, ובעל זכויות היוצרים יכול לתבוע פיצויים ולבקש צו מניעה למניעת הפרה נוספת. חוק זכויות היוצרים בישראל מעניק לבעלי זכויות יוצרים את הזכות לנקוט בהליכים משפטיים נגד המפרים בבית המשפט ולדרוש פיצוי על כל נזק שייגרם מההפרה.
אם אדם או ישות יימצאו אשמים בהפרת זכויות יוצרים בישראל, הם עשויים להיות אחראים לעונשים הבאים:
תשלום פיצויים לבעל זכויות היוצרים, שיכולים לכלול גם נזקים ממשיים וגם רווחים שהרוויח המפר כתוצאה מההפרה.
צווי מניעה או צווי בית משפט להפסיק את הפעילות המפרה או להשמיד עותקים מפרים של היצירה המוגנת בזכויות יוצרים.
פיצויים סטטוטוריים, שניתן לפסוק גם אם בעל זכויות היוצרים אינו יכול להוכיח נזקים ממשיים, במקרים של הפרה מכוונת.
עונשים פליליים, לרבות קנסות ומאסר, בגין הפרות חמורות וחוזרות.
גובה הפיצויים הנפסקים במקרים של הפרת זכויות יוצרים בישראל יכול להשתנות בהתאם למספר גורמים, לרבות אופי והיקף ההפרה, רמת הנזק שנגרם לבעל זכויות היוצרים והרווחים שהרוויח המפר.
בסך הכל, חשוב לכבד את זכויות היוצרים של אחרים ולקבל אישור מבעל זכויות היוצרים לפני שימוש או שכפול של יצירות המוגנות בזכויות יוצרים. הפרת זכויות יוצרים בישראל עלולה לגרור עונשים משפטיים וכספיים משמעותיים, ויכולות להיות השלכות חמורות על אנשים ועסקים כאחד.
האם אפשר להעתיק לפייסבוק תוכן שמצאתי?
לא, זה לא חוקי להעתיק תוכן שאתה מוצא באינטרנט לפייסבוק או לכל פלטפורמה אחרת ללא רשות מבעל זכויות היוצרים. חוק זכויות יוצרים מעניק ליוצר או לבעלים של יצירה זכויות בלעדיות לשלוט על אופן השימוש, השכפול וההפצה של היצירה.
כאשר אתה מעתיק תוכן מהאינטרנט ללא רשות, אתה מפר את זכויות בעל זכויות היוצרים, והדבר עלול להוביל להשלכות משפטיות כמו תביעת פיצויים.
בעוד שתוכן מסוים באינטרנט עשוי להיות זמין באופן חופשי לשימוש ציבורי, כגון תוכן שהוא ברשות הציבור או בעל רישיון Creative Commons, חשוב לאמת את סטטוס זכויות היוצרים של התוכן לפני העתקתו או שיתוףו. באופן כללי, עדיף תמיד לקבל אישור מבעל זכויות היוצרים לפני השימוש או העתקה של עבודתו.
בנוסף, לפלטפורמות מדיה חברתית כמו פייסבוק יש תנאי שירות משלהן האוסרים על משתמשים להפר את זכויות הקניין הרוחני של אחרים. אם תפר את התנאים האלה, אתה עלול לעמוד בפני עונשים כגון השעיה או מחיקה של חשבונך.
איך יודעים מי בעל זכויות יוצרים?
לדעת מי הבעלים של זכויות היוצרים על יצירה חשובה אם ברצונך להשתמש, לשכפל או להפיץ את היצירה הזו. ישנן מספר דרכים לקבוע מי הבעלים של זכויות היוצרים על יצירה מסוימת:
בדוק אם יש הודעת זכויות יוצרים: במקרים רבים, בעל זכויות היוצרים יכלול הודעת זכויות יוצרים על היצירה, שעשויה לכלול את שמו או את שם הארגון שלו.
חפש את רישום זכויות היוצרים: במקרים מסוימים, ייתכן שבעל זכויות היוצרים רשם את זכויות היוצרים שלו בסוכנות הממשלתית הרלוונטית.
אפשר לחפש ברשומות רישום זכויות היוצרים כדי לקבוע מי הבעלים של זכויות היוצרים.
צור קשר עם המוציא לאור או המפיץ:
אם היצירה פורסמה או הופצה על ידי חברה או ארגון, תוכל לפנות אליהם כדי לשאול מי הבעלים של זכויות היוצרים.
השתמש במסד נתונים של בעלות על זכויות יוצרים: ארגונים מסוימים, כגון המרכז לאישור זכויות יוצרים, מנהלים מאגרי מידע של בעלי זכויות יוצרים עבור סוגים מסוימים של יצירות.
בצע חיפוש בעלות על זכויות יוצרים: אם אינך מצליח לקבוע את הבעלים של זכויות היוצרים באמצעים אחרים, תוכל לשכור עורך דין או מומחה לזכויות יוצרים כדי לבצע חיפוש בעלות על זכויות יוצרים בשמך.
קרדיט יכול להחליף זכות יוצר?
לא, מתן קרדיט ליוצר או לבעלים של יצירה אינו מחליף או שולל את חוק זכויות היוצרים. חוק זכויות יוצרים מעניק ליוצר או לבעלים של יצירה זכויות בלעדיות לשלוט על אופן השימוש, השכפול וההפצה של היצירה שלהם, ללא קשר לשאלה אם היצירה זוכה לזכותם או לא.
אמנם מתן קרדיט ליוצר או לבעלים של יצירה הוא פרקטיקה אתית ומקצועית חשובה, אך הוא אינו מספק הגנה משפטית מפני הפרת זכויות יוצרים. אם אתה רוצה להשתמש, לשכפל או להפיץ יצירה המוגנת בזכויות יוצרים, עליך לקבל אישור מבעל זכויות היוצרים, גם אם אתה נותן לו קרדיט.
מה ההגנות על הזכויות ואיך מיישמים אותן?
לבעלי זכויות יוצרים יש מספר אפשרויות לאכוף את זכויות היוצרים שלהם ולהגן על זכויותיהם.
הנה כמה דרכים שבהן בעלי זכויות יוצרים יכולים לאכוף את זכויותיהם:
מכתב הפסקה וביטול:
בעל זכויות יוצרים יכול לשלוח מכתב הפסקה לכל מי שמשתמש ביצירתו המוגנת בזכויות יוצרים ללא רשות.
המכתב דורש מהצד המפר להפסיק לאלתר את השימוש ביצירה ועלול לאיים בתביעה משפטית במידה וההפרה תימשך.
הודעת הסרה DMCA:
על פי חוק Digital Millennium Copyright Act (DMCA), בעלי זכויות יוצרים יכולים לבקש מפלטפורמות מקוונות, כגון אתרי מדיה חברתית ומנועי חיפוש, להסיר תוכן מפר מהפלטפורמות שלהם.
בעל זכויות היוצרים יכול לשלוח הודעת הסרה DMCA לפלטפורמה, אשר מחויבת על פי חוק להסיר את התוכן המפר.
תביעה:
אם שיטות אכיפה אחרות נכשלות, בעל זכויות יוצרים יכול להגיש תביעה נגד הצד המפר כדי לבקש פיצויים בגין ההפרה.
במקרים מסוימים, ייתכן שבעל זכויות היוצרים יוכל לקבל צו מניעה כדי למנוע מהצד המפר להמשיך להשתמש ביצירה המוגנת בזכויות יוצרים.
רישוי:
במקרים מסוימים, בעל זכויות יוצרים עשוי לבחור להעניק רישיון ליצירתו לאחרים לשימוש בתמורה לתשלום.
הסכמי רישיון יכולים לעזור להבטיח שבעלי זכויות היוצרים יקבלו פיצוי על השימוש ביצירתו, ויכולים לספק הגנות משפטיות במקרה של הפרה.
זכויות יוצרים בפייסבוק
פייסבוק היא פלטפורמת מדיה חברתית פופולרית המאפשרת למשתמשים לשתף ולתקשר עם חברים ועוקבים.
עם זאת, כמו בכל פלטפורמה מקוונת, חוק זכויות יוצרים וזכויות קניין רוחני הם שיקול חשוב עבור משתמשי פייסבוק.
חוק זכויות יוצרים מעניק ליוצר או לבעלים של יצירה זכויות בלעדיות לשלוט על אופן השימוש, השכפול וההפצה של היצירה שלהם.
המשמעות היא שאם אתה מפרסם תוכן בפייסבוק המוגן בזכויות יוצרים, כגון תמונה, סרטון או יצירה כתובה, עליך לקבל אישור מבעל זכויות היוצרים לפני השיתוף.
בנוסף, תנאי השירות של פייסבוק אוסרים על משתמשים להפר את זכויות הקניין הרוחני של אחרים.
כולל פרסום תוכן המפר זכויות יוצרים או חוק סימנים מסחריים.
מי שמפר את התנאים האלה, עלול לעמוד בפני עונשים כגון השעיה או מחיקה של חשבונך.
כדי להגן על זכויות יוצרים בפייסבוק, משתמשים יכולים לנקוט במספר צעדים, כולל:
קבלת הרשאה \ הסכמה או אישור מתועד:
אם ברצונך לשתף תוכן המוגן בזכויות יוצרים, כגון תמונה או יצירה כתובה, עליך לקבל אישור מבעל זכויות היוצרים לפני פרסום זה בפייסבוק.
שימוש בתוכן ברשות הרבים:
ניתן לעשות שימוש חופשי ולשתף בתוכן שנמצא ברשות הציבור, כגון יצירות שפג תוקפן של הגנת זכויות היוצרים, ללא רשות.
שימוש בתוכן Creative Commons:
Creative Commons היא מערכת רישוי המאפשרת ליוצרים לשתף את עבודתם עם הרשאות ספציפיות לשימוש.
משתמשים יכולים לחפש ולהשתמש בתוכן קריאייטיב משותף בפייסבוק כל עוד הם עומדים בתנאים הספציפיים של הרישיון.
יצירת תוכן מקורי:
יצירת תוכן מקורי, כגון תמונות, יצירות אמנות או כתיבה משלך, היא דרך מצוינת לשתף תוכן בפייסבוק מבלי להפר את חוק זכויות היוצרים.
בישראל היו כמה מקרים בולטים של הפרת זכויות יוצרים בישראל שהביאו לעונשים משמעותיים.
דוגמאות:
בשנת 2016, בית משפט בישראל חייב את השוק המקוון eBay לשלם פיצויים בסך 16.4 מיליון שקל (כ-4.2 מיליון דולר) לקבוצת אמנים ישראלים בגין התרת מכירת מוצרים מזויפים בפלטפורמה.
האמנים תבעו את eBay בגין הפרת זכויות יוצרים, בטענה שהחברה התירה מכירה של עותקים מזויפים של יצירות האמנות שלהם באתר שלה.
בשנת 2018, בית משפט בישראל חייב גבר לשלם 420,000 שקלים (כ-108,000 דולר) פיצויים לקבוצת צלמים בגין שימוש בתמונות שלהם ללא רשות באתר האינטרנט שלו.
האיש העתיק את התמונות ממקורות מקוונים שונים והשתמש בהן באתר האינטרנט שלו כדי לקדם את העסק שלו.
בשנת 2020 חויבה חברת תוכנה ישראלית לשלם 3.3 מיליון שקל (כ-850,000 דולר) פיצויים למתחרה בגין הפרת זכויות יוצרים.
החברה העתיקה את התוכנה של המתחרה והשתמשה במוצרים שלה ללא רשות.
מקרים אלו מדגימים את העונשים הכספיים המשמעותיים שעלולים לנבוע מהפרת זכויות יוצרים בישראל.
חוק זכויות יוצרים הוא מושג משפטי חיוני המגן על יצירות מקוריות של יוצרים, יוצרים ואמנים מפני העתקה או הפצה בלתי מורשית.
בישראל, חוק זכויות היוצרים מעניק הגנה נרחבת על נכסי אינטרנט, הכוללת טקסט, תמונות, סרטונים, תוכנות וחומרים דיגיטליים נוספים.
במאמר זה נדון בהיבטים השונים של דיני זכויות יוצרים על נכסי אינטרנט בישראל, לרבות היקפו, הבעלות, ההפרה והאכיפה שלהם.
היקף חוק זכויות יוצרים בישראל:
בישראל, דיני זכויות היוצרים כפופים לחוק זכויות היוצרים, המעניק הגנה הן על יצירות שפורסמו והן על יצירות שלא פורסמו.
על פי החוק, כל יצירה מקורית המתבטאת בצורה מוחשית זכאית להגנת זכויות יוצרים.
זה כולל יצירות ספרותיות, אמנותיות, מוזיקליות ודרמטיות, כמו גם תוכניות מחשב, מאגרי מידע ותוכן אינטרנט.
בעלות על זכויות יוצרים:
בישראל, בעל זכויות היוצרים הוא בדרך כלל היוצר של היצירה או מי שהזמין את היצירה.
עם זאת, החוק מכיר גם בכך שניתן להעביר זכויות יוצרים לאדם או לישות אחרת באמצעות הסכם בכתב.
המשמעות היא שאם אדם יוצר אתר אינטרנט או נכס אינטרנט עבור מישהו אחר, הבעלות על זכויות היוצרים עשויה להיות שייכת לאדם שהזמין את העבודה.
הפרת זכויות יוצרים:
הפרת זכויות יוצרים מתרחשת כאשר מישהו מעתיק, מפיץ או מציג בפומבי יצירה המוגנת בזכויות יוצרים ללא רשות מבעל זכויות היוצרים.
בישראל הפרת זכויות יוצרים נחשבת לעבירה אזרחית, ובעל זכויות היוצרים יכול לתבוע פיצויים ולבקש צו מניעה למניעת הפרה נוספת.
אכיפת זכויות יוצרים:
בישראל אחראי משרד המשפטים על אכיפת חוק זכויות יוצרים.
המשרד מפעיל יחידה לאכיפת זכויות יוצרים החוקרת מקרים של הפרת זכויות יוצרים ונוקטת הליכים משפטיים נגד המפרים.
בעל זכויות היוצרים יכול גם להגיש תלונה במשטרה, שיכולה לתפוס חומרים מפרים ולפתוח בהליכים פליליים נגד המפר.
טיפים לשמירה על הזכויות בכל הקשור לתוכן מהאינטרנט
תוכן מקורי ואפילו לא משוכתב.
תוכן שיש עליו אישור מתועד מוכח מבעליו לעשות בו שימוש ייעודי מכל סוג.
תמיד ולעולם כדאי להיוועץ עם עו”ד מומחה לתחום ואף פעם לא להסתמך רק על מה שמוצאים באינטרנט.
למי ניתן לפנות אם יש חשש לבעיה בזכויות יוצרים?
בישראל, הגוף האחראי על זכויות היוצרים הוא האגודה הישראלית לזכויות יוצרים, או אקו”ם, ארגון ללא מטרות רווח המנהל את זכויות הביצוע הציבורי של יצירות מוזיקליות וגובה תמלוגים בשם חבריה, שהם מלחינים, כותבי שירים ומוציאים לאור.
בנוסף לאקו”ם, משרד המשפטים הישראלי אחראי על הסדרת דיני זכויות יוצרים ואכיפת מקרי הפרת זכויות יוצרים בישראל.
בארצות הברית, הגוף האחראי לזכויות יוצרים הוא משרד זכויות היוצרים של ארצות הברית, שהוא חלק מספריית הקונגרס.
משרד זכויות היוצרים אחראי על רישום זכויות יוצרים, שמירה על מרשם זכויות היוצרים הלאומי, ומתן מידע והדרכה לבעלי זכויות יוצרים ולמשתמשים.
משרד זכויות היוצרים מנהל גם את חוק זכויות היוצרים, שהוא החוק הפדרלי המסדיר את זכויות היוצרים בארצות הברית.
בנוסף, בתי משפט פדרליים בארצות הברית אחראים לדון במקרים של הפרת זכויות יוצרים ואכיפת חוק זכויות יוצרים.
האם chatgpt וכלים שונים ודומים העושים שימוש בAI יכול לגרום להפרות של זכויות יוצרים?
כמודל שפת בינה מלאכותית, ChatGPT אינו מסוגל ליצור או לשכפל יצירות המוגנות בזכויות יוצרים, מכיוון שאין לו את היכולת ליצור יצירות מקוריות של מחבר או לשכפל יצירות קיימות ללא רשות.
אבל ויש אבל גדול!!
ייתכן ש-ChatGPT יכול לשמש ליצירת תוכן המפר זכויות יוצרים אם משתמש מזין חומר המוגן בזכויות יוצרים למערכת ויוצר יצירה חדשה המשכפלת או מפרה את היצירה המקורית המוגנת בזכויות יוצרים.
כדי למנוע הפרת זכויות יוצרים, חשוב למשתמשים לוודא שכל תוכן שהם מייצרים באמצעות ChatGPT או מודלים אחרים של שפות בינה מלאכותית אינו מפר את זכויות היוצרים של אחרים.
מה חשוב שבוני אתרים ומקדמי אתרים יקפידו לעשות?
אתרי אינטרנט ואפליקציות יכולים להיות מוגנים על ידי חוק זכויות יוצרים, בדיוק כמו סוגים אחרים של יצירות יצירתיות.
הסוג הספציפי של הגנת זכויות יוצרים יהיה תלוי באופי של יישום האינטרנט או היישום.
לדוגמה, קוד המקור של יישום אינטרנט או יישום יכול להיות מוגן על ידי חוק זכויות יוצרים כיצירה ספרותית.
המשמעות היא שלבעל זכויות היוצרים בקוד המקור יש את הזכות הבלעדית לשכפל, להפיץ וליצור יצירות נגזרות על סמך הקוד הזה.
בנוסף להגנה על קוד המקור, יישומי אינטרנט ויישומים עשויים להיות מוגנים גם בזכויות יוצרים בכללותם.
המשמעות היא שהעיצוב הכללי והפונקציונליות של האפליקציה עשויים להיות מוגנים, כולל ממשק המשתמש, הגרפיקה ואלמנטים יצירתיים אחרים.
כדי להגן על יישומי האינטרנט ואפליקציות, מפתחים ובעלים יכולים לנקוט במספר צעדים, כולל:
רישום זכויות היוצרים בקוד המקור או ברכיבים יצירתיים אחרים של האפליקציה יכול לספק הגנה משפטית ולאפשר לבעלים לאכוף את זכויותיו בבית המשפט במידת הצורך.
שימוש ברישיונות קוד פתוח:
מפתחים רבים בוחרים לתת רישיון ליישומי האינטרנט והיישומים תחת רישיון קוד פתוח, המאפשר לאחרים להשתמש, לשנות ולהפיץ את הקוד בתנאים מסוימים.
שימוש בדיני סימנים מסחריים:
ניתן להשתמש בדיני סימנים מסחריים כדי להגן על השם והמיתוג של אפליקציית האינטרנט או האפליקציה.
הערות מחבר המאמר
מאמר זה אינו מתאים ל:
- מקדמי אתרים שמחפשים קיצורי דרך וקומבינות
- מקדמי אתרים שמאמינים בקידום דרך קישורים
- מתחילים בעולם הקידום
- מי שחושב שלא ניתן לקדם בלי ידע מעמיק וניסיון
שאלות מנחות לשיפור קידום אורגני
מה ניתן לנסות כדי לשפר את הקידום לאחר שינוי אלגוריתמי?
להלן השאלות שיש לשאול וגם לענות דרך המקדם או חברת הקידום:
האם התוכן מקורי ומוסיף ידע (אינפורמטיבי) והאם סגנונו כדיווח או מחקר \ ניסוי ותוצאות?
האם התוכן אמפירי \ ניתן לבדיקה ומאומת ועל ידי מי, האם מקיף כמו באתרים אחרים בנישה או אפילו מורכב ומעמיק יותר יש שיאמרו תורם או מקצועי יותר?
האם ניתן להפיק מהתוכן ניסויים ואו תובנות לגבי פעולות ואו אירועים למשל שינויי אלגוריתם?
האם מעניין יותר מאתרים מתחרים?
האם נעשה שימוש בטכניקת השכתוב שכל כך נפוצה ע”י מקדמי אתרים?
עד כמה התוכן באמת ישמש את הגולשים לטובתם הם?
האם הכותרת הכללית של עמוד וגם הכותרות האחרות בעמוד פוגעות בהעברת המסרים ותורמות לגולשים ערך כלשהו והאם יותר מאתרים אחרים בנישות?
האם הכותרות לא ממש פוגעות ברלוונטיות לרוב הגולשים? מה ניתן לשפר לטובת הרלוונטיות בכותרות?
האם גולשים ישתפו ויחלקו מידע המועבר בתכנים?
עד כמה ניתן למצוא את אותו הרעיון או התכנים בעוד אתרים?
האם התוכן שווה ערך למשל כסף או חיסכון בהוצאות עבור גולשים?
כמה מודעות \ בתשלום או הנעה לפעולה יש בתוכן? מה איכותן ומידת הרלוונטיות לגולשים באורגני?
כמה כותבי תוכן יש באתר ומיהם ועד כמה מקצועיים?
האם גולשים במובייל אכן מתנהגים טוב יותר מאתרים אחרים בנישה?
האם התוכן קידומי דהיינו של מקדמי אתרים?
תוכנות עזר של כרום לקידום עם AI
- ChatSonic
- TweetGPT
- Prometheus
- YouTube Summary with ChatGPT
- Summarize
- ReaderGPT
- Merlin
- ShareGPT
- Fancy GPT
- ChatGPT Prompt Genius
- ChatGPT for Google
- ChatGPT Writer
- WebChatGPT
- Engage AI
- Talk-to-ChatGPT
עד כמה אתה מבין בקידום אורגני?
כל אחד יכול להיות מקדם אתרים
לימוד ושוב לימוד עצמי ועוד לימוד עצמי והרבה לימוד עצמי כדי לפתח את הידע והכישורים בקידום אתרים.
יצירת קורסים מקוונים, השתתפות בכנסים וסדנאות אבל עם ביקורות טובות מאנשים נייטרליים ולא כאלו שקיבלו כסף עבור ההמלצות, רכישת ניסיון מעשי באמצעות התמחות או עבודה בחברות קידום תמיד יכול לעזור אבל בעולם האמיתי בשנת 2022-2023 זה לא תמיד רלוונטי.
הכלים לבדיקת קידום האתר שמוצגים פה הינם לדוגמה בלבד
מחשבון רווח צפוי מקניית קישורים
בודק אופטימיזציה לנייד
חישוב הקושי לקידום מילות מפתח וביטויים בגוגל
קבלת תוצאה
מחשבון השפעת מהירות העמוד
כלי לבניית קישורים באתר
קצת מבאס שרק להחזיק אתר אינטרנט זה כבר לא ממש מספיק.
כדי להצליח, צריך לקדם את האתר לקהל היעד.
כאן נכנסים לתמונה שירותי קידום אתרים.
שירותי קידום אתרים נועדו לסייע לעסקים וארגונים להגביר את הנראות של האתר שלהם במנועי חיפוש, פלטפורמות מדיה חברתית וערוצים מקוונים אחרים.
שירותים אלו יכולים לעזור להגדיל את התנועה לאתר, לשפר את דירוג מנועי החיפוש, ובסופו של דבר להוביל ליותר המרות ומכירות.
ישנם סוגים רבים ושונים של שירותי קידום אתרים זמינים, כל אחד עם תכונות והטבות ייחודיות משלו.
חלק מהסוגים של שירותי קידום אתרים:
כאשר בוחנים שירותי קידום אתרים, חשוב לבחור שירות המתאים למטרות וליעדים העסקיים שלכם.
שירות קידום אתרים טוב אמור להיות מסוגל לספק תוצאות מדידות והחזר ברור על ההשקעה (ROI).
שירותי שיווק תוכן
שיווק באמצעות תוכן הוא תהליך של יצירה ושיתוף של תוכן בעל ערך, רלוונטי ומרתק כדי למשוך ולשמר קהל מוגדר בבירור.
שיווק תוכן יכול לעזור לבנות מודעות למותג, לבסס מנהיגות מחשבתית ולהניע תנועה לאתר.
שירותי שיווק תוכן יכולים לכלול פיתוח אסטרטגיית תוכן, יצירת תוכן וקידום תוכן.
בנה תיק עבודות ממה שעשית.
זה יכול לכלול דוגמאות לקמפיינים מוצלחים של פרוייקטים או אתרים שקידמת, והתוצאות שהשגת ועדויות מלקוחות רצוי המלצות.
שיטות לשיפור הנוכחות בזכות מקדם אתרים שיודע את העבודה.
כתיבת בלוגים לאורחים:
כתיבת פוסטים של אורח עבור אתרים אחרים והכללת קישורים חזרה לאתר האינטרנט יכול לעזור להגביר את הנראות של האתר ולשפר את התוצאות.
זיהוי שוק היעד והנישה.
כלול תעשיות ספציפיות, סוגי עסקים או אזורים גיאוגרפיים שאתה רוצה להתמקד.
שיווק משפיעים:
שיתוף פעולה עם משפיענים בתעשייה כדי לקדם את האתר יכול לעזור להגדיל את טווח ההגעה ולבנות מודעות למותג
תחרויות מדיה חברתית:
הפעלת תחרויות מדיה חברתית יכולה לעזור להגביר את המעורבות ולהניע תנועה לאתר.
אפשר לדרוש מהמשתתפים לבקר באתר האינטרנט ולבצע פעולות מסוימות כדי להיכנס לתחרות.
תוכניות הפניה:
עידוד לקוחות קיימים להפנות את חבריהם ובני משפחתם לאתר וזה מאוד עוזר להגביר את הנראות של האתר ללקוחות חדשים.
תוכנית עסקית.
תאר את המודל העסקי, שוק היעד, אסטרטגיות שיווק ומכירות ותחזיות פיננסיות.
הגדר את העסק.
רישום העסק, קבלת כל הרישיונות וההיתרים הדרושים, והקמת אתר אינטרנט ונוכחות מקוונת אחרת בכל המדיה החברתית למשל כדי להציג את השירותים.
שיווק בווידאו:
יצירת סרטונים שמקדמים את האתר ופרסום אותם בפלטפורמות כמו YouTube ו-Vimeo יכולים לעזור להגדיל את טווח ההגעה ולבנות מודעות למותג.
רישומים מקומיים:
רישום האתר במדריכים מקומיים ובמנועי חיפוש כמו Google לעסק שלי יכול לעזור להגביר את הנראות בתוצאות החיפוש המקומיות.
אבל לא מומלץ באינדקסים שיכולים להיחשב כחוות קישורים.
חתימת דוא”ל:
הכללת קישור לאתר האינטרנט בחתימת הדוא”ל יכולה לעזור להוביל תנועה לאתר עם כל דוא”ל שאתה שולח.
אופטימיזציה של מהירות האתר:
אופטימיזציה של מהירות האתר יכולה לעזור לשפר את קידום האתרים וחוויית המשתמש, מה שמוביל להגדלת התנועה לאתר ומעורבות.
שירותי שיווק בדוא”ל
שיווק בדוא”ל הוא תהליך של שליחת הודעות קידום מכירות לרשימה ממוקדת של מנויים באמצעות דואר אלקטרוני.
ניתן להשתמש בשיווק בדוא”ל כדי לקדם מוצרים או שירותים, לבנות מודעות למותג ולהניע תנועה לאתר.
שירותי שיווק בדוא”ל יכולים לכלול הגדרת מסע פרסום בדוא”ל, ניהול רשימות ועיצוב דוא”ל.
בניית תוכנית שיווק ומכירות.
כדאי לכלול טקטיקות לקידום העסק, כגון רשתות, שיווק תוכן ושיווק במדיה חברתית, וגם אסטרטגיות לרכישה ושימור לקוחות.
שאלות שצריך להכין את התשובות הן:
כמה כסף הולך להיות מושקע בעסק?
לפחות בתור התחלה בשנה ראשונה.
עד כמה העבודה הזו כמקדם אתרים מובנת ועד כמה היא מתאימה לי מעבר לכסף?
מה יכול לעזור לי כדי להשיג תוצאות טובות יותר בזמן הכי קצר?
כיצד להגדיל את ה-ctr עבור הצלחה בקידום
CTR (שיעור קליקים) הוא מדד שמודד את מספר הקליקים שהאתר מקבל חלקי מספר הפעמים שהקישור שלו מוצג.
שיעור קליקים גבוה יותר נחשב בדרך כלל לסימן למסע פרסום מוצלח של קידום אתרים, מכיוון שהוא מעיד על כך שהכותרת והתיאור של האתר מושכים ורלוונטיים למשתמשים.
דרכים להגדיל את שיעור הקליקים עבור הקידום בגוגל:
בצע אופטימיזציה של כותרות ומטא תיאורים: אבל לא בצורה מלאכותית רובוטית
ודא שהכותרת והמטא תיאור של האתר משקפים במדויק את תוכן הדף, מושכים וכוללים מילות מפתח רלוונטיות.
השתמש בנתונים מובנים:
השתמש במילות מפתח ארוכות זנב:
מאוד מומלץ להשתמש במילות מפתח ארוכות זנב כי הן ספציפיות יותר, פחות תחרותיות ויכולות להביא תנועה ממוקדת לאתר.
השתמש במספרים וסטטיסטיקות בכותרות ובתיאורים:
אנשים נוטים להימשך יותר למספרים וסטטיסטיקות, והם יכולים להגדיל את הסיכוי שמשתמש ילחץ על הקישור.
השתמש בתוספים למודעות:
השתמש בתוספים למודעות כמו קישורי אתרים, תוספי ביקורות ותוספי הסבר, שיכולים להגביר את הנראות של האתר בתוצאות החיפוש, ולהגדיל את הסיכוי שמשתמשים ילחצו על הקישור.
צור תוכן איכותי ומרתק: וודא שהתוכן באתר איכותי ורלוונטי למשתמש.
אינפורמטיבי, מרתק ולהציע חווית משתמש נהדרת.
השתמש בקישור פנימי: אבל בזהירות!
השתמש בקישור פנימי כדי לעזור להדריך את המשתמשים דרך האתר ולהגדיל את הסיכוי שהם ילחצו על קישורים נוספים.
עקוב אחר המתחרים: מידי יום!
שמור עין על המתחרים, ראה כיצד הם ממקמים את הכותרות והתיאורים, ולמד.
איך מתחילים תכלס? חלאס לחפור!
התחלה טובה היא לספק את השירותים למשפחה וחברים וחברים של המשפחה ואפילו שכנים ולבנות את בסיס הלקוחות בעצם.
כלול מחקר מילות מפתח, אופטימיזציה של תוכן האתר וביצוע מסעות פרסום ממומן לבניית קישורים כדי לשפר את הדירוג של הלקוחות במנועי החיפוש.
מעקב ומדוד באופן רציף את התוצאות. (עם כלים חינמיים ובתשלום)
מעקב אחר מדדי מפתח כגון דירוג מנועי חיפוש, תעבורת אתרים והמרות, שימוש בנתונים כגון גוגל אנליטיקס וסרץ קונסול משמשים כדי לשפר את שיטות ושירותי הקידום.
מה זו הפנייה 301 ? מה זו הפנייה 302?
מתי משתמשים ב301 ?
לאיזו מטרות משמשת? (ע”פ גוגל)
הפנייה היא הודעה \ פקודה לדפדפן של הגולש לעבור לכתובת אחרת ממה שהגולש ביקש או לחץ על קישור כדי להגיע .
איך מתייחסים מנועי החיפוש להפניה 301?
מנועי החיפוש אמורים להבין שקרה משהו לכתובת המקורית אז הם יתייחסו לכתובת החדשה , כאמור זו שהגולש יופנה אליה.
הפנייה 302 זו הפנייה זמנית
זמנית עד שהכתובות החדשות יופיעו בגוגל והאתר החדש עם הכתובת החדשה יופיע ואליו יגיעו הגולשים ולא לישן.
בסך הכול, פתיחת עסק לקידום אתרים דורשת שילוב של ידע, ניסיון ועבודה קשה.
על ידי ביצוע השלבים והישארות מעודכנת בהתפתחויות האחרונות בתעשיית קידום האתרים בישראל ניתן להצליח.
התחום \ הנישה | הטעות של רוב המקדמים | מה מומלץ בשיטת מייקל |
---|---|---|
מנעולנות | מנעולן בתל אביב | החלפת מנעול יונדאי מחיר |
חשמלאים | חשמלאי בתל אביב | החלפת לוח מחירים \ תל פאזי |
הדרכות רפואיות | הדרכות בשמות שונים | חידוש רישיון עזרה ראשונה |
טבעות | טבעות זהב כסף יהלומים | מתנות מיוחדות לאירוסים |
שירותי סליקת אשראי | שירותי סליקה | כמה עולה סליקה בחברת... |
אינסטלטורים | אינסטלטור במרכז | כמה עולה סתימה בשירותים |
מקדם אתרים | מקדם אתרים ..זיבי זיבי בלה בלה | איך מקדמים את האתר בגוגל בלי קישורים |
טיפול פסיכולוגי | מה זה פסיכולוגיה או חפירה אחרת | בעיות שינה ולחץ נפשי |
מה אני חושב על קידום אורגני ועל המיתוסים שכדאי להכיר בתחום?
ריכוז הדעות \ תפיסות שלי על קידום אורגני:
אין משמעות לוותק דומיין ואין דבר כזה דומיין חזק (אין עדיפות).אין משמעות לעיצוב בהשפעה על קידום אורגני (אלא אם אתם מעצבים גרפיים \ אומנים).
מי לא רוצה להיות מקדם אתרים?
בדף זה יהיה המון מידע על השיטה לקדם אתרים ללא קישורים שנכון לשנת 2023 וכפי הנראה גם בשנת 2024 מצליחה ואתר זה מכיל את כל ההוכחות לכך בהופעה של מילות מפתח במנוע החיפוש של גוגל.
שיטה לקידום אתר בלי התפיסה של רוב מקדמי האתרים דהיינו ללא קישור אחד אפילו למרבה המזל לא מוכרת לרוב מקדמי האתרים.
התפיסה הרווחת היא שחייבים קישורים כדי לקדם באורגני.
בהמשך לא מעט הוכחות שניתן לקדם בהצלחה כל ביטוי ללא קשר לתחרות באורגני ואף להישאר במקומות הראשונים לאורך זמן רב ואפילו להיתקע במקום הראשון.
למה חשוב שהאתר ייראה תקין במכשירים סלולריים?
גוגל מקפידה מאוד על נוחות של הגולשים בכל אתר ואם אתר נבנה בצורה לא מקצועית ונראה לא תקין במכשירים סלולריים תהיה בעיה לקדם אותו בצורה יעילה בגוגל.
כדאי לבנות אתר רק למובייל?
התשובה היא שחבל על הכסף, אם לוקחים איש מקצוע שיודע לבנות אתרים שייראו טוב במובייל אז אין טעם לבנות אתר נוסף רק למובייל, בעיה נוספת היא שאתר נוסף למובייל יכול במקרים מסוימים להיחשב ככפילות תוכן ואז נוצרת בעיית קידום בגוגל עם הגרסה לשולחני ובמובייל.
מומחה לקידום בגוגל Seo
כל נציג מכירות בהוט \ יס ללא השכלה ואו רמת אמינות סבירה יכול להכריז על עצמו כמומחה Seo , זו המציאות!
מיהו באמת מומחה?
בדר”כ אדם בעל ניסיון של מעל כ10 שנים עם ניסיון של ראש צוות מקדמי אתרים וניסיון בחברות גדולות.
מה השכר שאפשר להגיע אליו בתחום הקידום האורגני והממומן?
מהי שיטת מייקל לקדם בגוגל?
התחום \ הנישה | הטעות של רוב המקדמים | מה מומלץ בשיטת מייקל |
---|---|---|
מנעולנות | מנעולן בתל אביב | החלפת מנעול יונדאי מחיר |
חשמלאים | חשמלאי בתל אביב | החלפת לוח מחירים \ תל פאזי |
הדרכות רפואיות | הדרכות בשמות שונים | חידוש רישיון עזרה ראשונה |
טבעות | טבעות זהב כסף יהלומים | מתנות מיוחדות לאירוסים |
שירותי סליקת אשראי | שירותי סליקה | כמה עולה סליקה בחברת... |
אינסטלטורים | אינסטלטור במרכז | כמה עולה סתימה בשירותים |
מקדם אתרים | מקדם אתרים ..זיבי זיבי בלה בלה | איך מקדמים את האתר בגוגל בלי קישורים |
טיפול פסיכולוגי | מה זה פסיכולוגיה או חפירה אחרת | בעיות שינה ולחץ נפשי |
קידום אורגני הוא מיוחד וקשה במיוחד!
בתחומים תחרותיים הוא קשה מעצם התחרות אבל הוא מיוחד כי אם הוא מצליח אין צורך לשלם לאף חברת קידום או מקדמים ופשוט נהנים מלקוחות שמגיעים מגוגל אורגני כי השירות והידע והרלוונטיות של האתר אותו מקדמים הוא פשוט טוב (רלוונטי) יותר בעיני גוגל מכל המתחרים של האתר בנישה כלשהי.
כמה מרוויחים מקדמי אתרים?
מחירים לפי שעות למקדמי אתרים שכירים במיוחד באורגני החל מ30 ש”ח ומעטים עוברים את ה100 ש”ח, כמובן שתלוי בחברה ואם מדובר בחברות בינלאומיות \ גיימינג \ פורקס \ הימורים ועוד בסגנון השכר החודשי יכול להגיע גם ל15-20000 ש”ח לחודש ברוטו (אבל לא כמתחילים).
מהו מידע מובנה, תצוגה עשירה (Rich Snippets)?
הכוונה היא לתוכן או יותר נכון לקטעים ממנו שנקראים גם עשירים ובתוצאות קטעים אלו מופיעים בראש התוצאות או לצידן למשל מוצרים.
מה משפיע על התוצאות של גוגל בצורה הטובה ביותר?
הגדלת התנועה בזכות הקידום בגוגל אורגני
אם האתר שלכם ממוקם גבוה בתוצאות החיפוש סביר להניח שיותר אנשים \ גולשים נחשפים אליו מכאן שאם יותר ייחשפו לאתר יותר ילחצו על התוצאה שלכם בגוגל ואז התנועה לאתר גדלה משמעותית ממיקומים למשל בדף שני בגוגל.
יש בדיחה האומרת שאם רוצים להחביא גופה שאף אחד לעולם לא ימצא אותה כדאי יהיה לחפש בדף שני בגוגל.
איזה עיצוב אתרים הטוב ביותר עבור משתמשי האתר?
עיצוב אתר טוב הוא כזה שמשתמשי אתרים ירגישו איתו ידידותי לשימוש, מושך ויזואלית וקל לניווט.
צריך להיות מותאם עבור מכשירים וגדלים שונים של מסך, ויש לו זמני טעינה מהירים.
בנוסף, זה צריך להיות נגיש למשתמשים עם מוגבלויות, ולעמוד בתקני אינטרנט ושיטות עבודה מומלצות.
תוכן האתר צריך להיות מאורגן היטב וקל לאיתור, עם קריאה ברורה לפעולה עבור המשתמש.
העיצוב אמור לשפר את חווית המשתמש ולהקל עליו למצוא את המידע הדרוש לו.
איך מתחילים לקדם?
שתי תשובות:
הסיבה הראשונה:
אין כמו לקפוץ למים ולהתחיל לקדם לבד בין אם לרכוש מקצוע
או עבור חיסכון שיכול להגיע לסכומים אמוד משמעותיים בעתיד המקצועי הקרוב.
הסיבה השנייה:
לא מומלץ לבצע ניסיונות על אתרים של לקוחות בהם או שמאחוריהם עומדים עסקים של ממש שפגיעה בהם יכולה להיות הרסנית ואפילו במקרים מסוימים להביא לתביעות של בעלי העסקים כנגד המקדם שאולי לא היה מקצועי או התרשל גם אם זה בתמימות\תום לב.
טוב שם טוב משמן טוב!
סיבה נוספת ואחרונה היא שטוב כדי תנועה לומדים עוד ועוד על גוגל ואם לא מפסידים כסף אז אפשר לקרוא לזה ממש רווח ורק צריך להתנסות בפועל.
ככל שמקדמים יותר זמן ויותר אתרים כך לומדים מה גוגל אוהבת או לא אוהבת ומתי היא מפרגנת ולא מפסיקה לפנק לפנק לפנק.
מאמר זה מיועד לכל אחד שמעוניין ללמוד את המקצוע המרתק של קידום אתרים בגוגל ואחרי שיידע יתרשם יתמקצע ויבין מהו באמת קידום ומה צריך לעשות כדי שגוגל תקפיץ את המיקומים של האתר למעלה אז ורק אז יכול לעשות כסף לא רע בכלל ומעבר לפרנסה רגילה סטנדרטית של השכר הממוצע במשק.
איך משיגים לקוחות אם רק מתחילים בתחום?
בשביל למכור צריך שיהיה מה למכור ואין כמו הוכחה של הצלחה באתר שלומדים לקדם לבד ואם מצליחים זו ההתחלה של ההמלצה הטובה ביותר שיכולה להיות למתחילים.
פשוט קופצים למים וחושבים על המטרה כי אין מתנות חינם!
מילון מונחים קצר ותמציתי מהו קידום אתרים:
מה זה קידום בגוגל אורגני וממומן ומה ההבדל הגדול בינהם?
(בקצרה ישר ולעניין)
איך גוגל קובעת מהו אתר טוב?
אתרים שגוגל אוהבת היא ממקמת גבוה במנועי החיפוש במיוחד באורגני ואתר שחושב על הגולשים שלו והתוכן באתר לא מתייחס לעיצוב או שפע אלא מה בדיוק הגולשים מחפשים ואם לא בדיוק אז גם בערך זה טוב.
מה זה אורגני?
בתוצאות החיפוש שגוגל מציגה ולא בממומן ניתן למצוא אתרים שלדעתם של מעצבים גרפיים או לאנשים שאוהבים אסתטיקה כזו או אחרת ניתן לומר שהם לא ממש היפים ביותר או בכלל יפים.
גוגל מדרגת אתרים לפי התנהגות הגולשים בהם אבל פה יש בעיה, אם מדובר באתר חדש אז אין גולשים ואם אין איך גוגל יודעת מה טוב יותר?
התשובה היא דרך כלים כמו גוגל אנליטיקס ומנהל האתרים של גוגל, אלו כלים שגוגל פיתחה ומעניקה אותם לבעלי אתרים בחינם לגמרי.
דרך אנליטיקס ניתן לראות סטטיסטיקה של כמה גולשים נכנסו ומתי ואפילו לא רק מאיפה הגולשים אלא גם איזה מכשירי סלולר בבעלות הגולשים.
מנהל האתר google search console בודק את האתר בעיני גוגל עצמה ובודקת מבחינה טכנית האם יש בעיה לגולשים לראות או לגלוש באתר למשל אם המהירות טעינה של האתר איטית מידי או שלא ניתן לראות במובייל\מכשירים סלולריים את האתר תקין אז הקונסול יתריע ויזהיר ויצעק את זה, הקונסול גם נותן את ההערות והדרכה איך לשפר את הנתונים באתר.
מה זה ממומן?
לגוגל יש תוצאות שעליהם משלמים וליד התוצאה מופיעה המילה “מודעה\ממומן” וכך ניתן לדעת בנוסף גם מיהם המתחרים, התוצאות בממומן עולות כסף לפי כמות הלחיצות או על כל לחיצה או על הופעות שזה אומר כמה פעמים המודעה מופיעה לגולשים ואפילו אין צורך באתר שלם אלא רק בדף או כמה דפי נחיתה וקל מאוד וזול מאוד כיום עם אנשי מקצוע או לבד לייצר דפים כאלו.
מה יותר טוב (לבעל האתר או העסק שרוצה להתקדם בגוגל) ?
טוב יותר למי שמתאים להביא גולשים או לנסות היום ועכשיו אבל זה עולה כסף לפי קליקים או הופעות כאמור בממומן, האורגני לוקח זמן ותלוי בתחרות שיש בנישה שאותה מנסים לקדם, החיסרון הוא שזה לוקח זמן אבל משתלם בגדול ממש כמו נכס שמניב רווח לאורך זמן.
קידום ממומן עולה לבעל האתר בין 10-20% מהתקציב של המודעות ואורגני יחסית הרבה יותר יקר אבל נשאר לתמיד ולא מוגבל, עם זאת מקדמי אתרים טובים עולים לא מעט אבל לא צריך אותם לעד וניתן ללמוד לקדם בזמן הזה באינטרנט גוגל או יוטיוב ובחינם וגם בתשלום.
- איך משיגים לקוחות?
- איך לומדים לבד?
- שאלת השאלות כמה זה עולה?
ללמוד לבד זה קל בשיטות הבאות:
קונים דומיין ואחסון לאתר ומתחילים ממש להבין מה הגולשים היו מעוניינים לראות כשיגיעו לאתר.
אם זה קשה מידי ואין זמן או רוצים לחסוך זמן תמיד אפשר לקחת כמה שיעורים פרטיים אחד על אחד ולומדים יחסית מאוד מהר מלמידה עצמית ניסוי וטעייה.
כמה זה עולה ללמוד ולקדם לבד?
חינם ברוב המקרים כשמחליטים שזה הדבר הכי טוב להתעסק בו והתחום רק מתפתח ומשתפר.
קונים דומיין כ70 ש”ח לשנה, קונים אחסון אתרים כ30 ש”ח לחודש בלי התחייבות.
לומדים לעבוד על האתר עם יוטיוב פייסבוק ואפשר גם לשאול אותי בקבוצת הפייסבוק וכל הזמן קוראים עוד ועוד ומנסים לבד לפני שמחליטים לקחת איש מקצוע.
נ.ב
או שמשלמים ומשלמים ומשלמים לעוד ועוד ועוד…
עד כמה אתה מבין בקידום אורגני?
על מה כדאי להקפיד כשבוחרים מומחה?
גורמים שיש לקחת בחשבון בעת בחירת מומחה לקידום בגוגל
ניסיון מוכח של המקדם:
חפש מישהו שיש לו ניסיון בענף ויש לו רקורד מוכח של הצלחה.
מוניטין דרך ממליצים שניתן לדבר איתם:
בדוק ביקורות והמלצות מקוונות כדי לראות מה יש לאחרים לומר על עבודתם.
תקשורת שתהיה קלה לעבודה שוטפת:
חפש מישהו שמתקשר בצורה ברורה וקל לעבוד איתו.
מתודולוגיה של קידום:
ודא שהמומחה משתמש באסטרטגיות קידום אתיות ובני קיימא, מומלץ להימנע מאלה המשתמשים בטכניקות כובע שחור.
תזכורת: קישורים קנייה מכירה והחלפה אסורים ע”פ גוגל ועלולים לגרום לעונש.
שקיפות זה דבר בעייתי קצת:
בחר מישהו שקוף לגבי הטקטיקה שלו ומספק דוחות התקדמות קבועים.
*דוחות לא באמת נותנים משהו ללקוח ומה שחשוב תכלס זה המיקומים, אם המיקומים טובים והאתר נמצא במקום ראשון או שני זה מה שחשוב.
התאמה אישית לסוג העסק:
חפש מומחה שיכול להתאים את השירותים כדי לענות על הצרכים והיעדים הספציפיים.
ממוקד תוצאות:
בחר מישהו שמתחייב על שיפור תוצאות וממוקד במתן החזר ROI חיובי.
מומלץ להימנע ממי שמתחייב לתוצאות בזמן מסוים (לא אמין)
על ידי הכוח של קידום אתרים, פרסום PPC, שיווק במדיה חברתית, שיווק באמצעות תוכן ושיווק בדואר אלקטרוני זה רק עניין של זמן לנצח את כל המתחרים במיקומים בגוגל אורגני.
חיפוש בגוגל – איך עובד?
גוגל מציגה וסורקת ומגלה דפים , איך?
לפני הכל חשוב לזכור את הדברים הבאים :
מאיפה גוגל מקבלת או אוספת מידע?
ברור שמדפי אינטרנט , התוכן שעולה ע”י הגולשים למשל בשירותי גוגל השונים לדוג’ גוגל עסקים או מפות וכן הלאה .
ספרים כתובים נסרקים גם כן, מקורות מידע כגון וויקיפדיה הן מקור מצוין לגוגל לסריקה וקיימים עוד מלא.
3 צעדים בסיסיים להפקת תוצאות – סריקה , אינדקס , הצגה ודירוג
סריקה –
האם קיימים דפים? איזה דפים? כל שנייה דקה שעה ויום גוגל סורקת עבור תוכן חדש.
מה שכבר התגלה בין אם ע”י ביוזמת גוגל או ביוזמת בעלי האתרים לא תמיד ממשיך לשלבים הבאים , גוגל מחליטה מה ממשיך .
אם מישהו יגיד לכם אחרת, הוא טועה.
איך פועלים האלגוריתמים של גוגל ?
איך ניתן לעזור לגוגל ?
לשלוח מפת אתר אחת לתקופה לאחר שינויים באתר של דפים חדשים או ע”י inspect url שנמצא בsearch console .
מדביקים קישור לתוכן החדש בתוך השורה של הבדיקה וגוגל תבצע בזמן שיהיה לה נוח סריקה.
רצוי לבצע זאת ומומלץ רק על תוכן חדש, תוכן הכוונה היא לטקסט\מאמרים.
הוספה לאינדקס – החלטה של גוגל להצגת התוכן ומיקומו ביחס למתחרים
שלב זה הינו שלב חשוב מאוד , גוגל מחליטה או יותר נכון קובעת מה שווה הדף ואם הוא בכלל שווה להצגה, תהליך ההחלטה של גוגל נקרא – הוספה לאינדקס.
לאחר שגוגל ביקרה וניתחה והשוותה בין התוכן באתר לעומת אתרים אחרים היא ממקמת את התוכן ביחס לאתרים אחרים שמציגים את אותם הנושאים.
בכל נושא יותר נכון ברוב הנושאים קיימים המון המון אתרים שמציעים את אותו הנושא.
החוכמה היא לדעת לספק תוכן טוב יותר לגולשים.
כללים להצגת תוכן טוב יותר מהמתחרים.
כותרות בעלות משמעות מקסימלית.
הנושא של כל כותרת חייב להיות סוג של מקדים (פרומו) לתוכן עצמו או יותר נכון לפסקה מיד אחרי אותה כותרת.
תמונות ואלמנטים שונים להמחשה ויזואלית של הנושא תמיד יעזרו לעורר סקרנות ועניין ורלוונטיות.
הצגת התוכן ודירוגו בצורה הטובה ביותר – המומלצת .
כשגולש מחפש משהו גוגל מחפשת את התשובה הכי הכי הכי רלוונטית לגולש, היא בודקת בפחות משנייה את כל האתרים המציעים בדיוק את אותה התשובה רק בואריאציות שונות ועם פרמטרים טכניים שונים ומצליחה למצוא את התשובה הכי הכי טובה לגולש, ככה גוגל מחליטה!!!
בקידום אורגני גוגל לא מתחשבת בכסף של פרסום או בכמות הגולשים שמגיעים לאותו תוכן אלא רק בפרמטר אחד שנקרא רלוונטיות לגולש!!!
טיפים נוספים לשיפור
טעינה מהירה של התוכן.
עדכון משתנה בזמנים של התוכן לטרנדים ורלוונטיות (גם תוכן קיים) .
דירוג לפי תוכנית או אסטרטגיה
טרגטינג – מיהו קהל היעד
איסוף וניתוח מידע קיים – data driven creative
מה אני (גוגל ) יודעת על הגולש .
ניתוח לפי מיקום פיסי ע”פ רוב.
שעות של עניין (ע”פ רוב הגולשים)
זמן לאחר איסוף נתונים ע”פ רוב הגולשים הדומים.
היסטוריה של המידע וניבוי .
הרשימה ארוכה…
בגדול : גוגל לוקחת את כל מה שידוע על הנישה והגולשים ומנתחת לפי מודלים לחיזוי של המרה.
(קצת קשה לפרט ולהסביר בצורה קלה יותר – לא למתחילים) .
מהו מזהה ייחודי בגוגל?
מזהה ייחודי בגוגל הוא פיסת מידע המשמשת להבדיל בין משתמש אחד למשנהו.
Google משתמשת במספר סוגים שונים של מזהים ייחודיים כדי לעקוב אחר התנהגות המשתמש ולהתאים אישית את השירותים.
דוגמאות למזהים ייחודיים שבהם משתמש Google כוללות:
מזהה חשבון Google:
אם יש לך חשבון Google ואתה מחובר, Google יכולה לעקוב אחר הפעילות בכל השירותים באמצעות מזהה חשבון Google.
מזהה זה ייחודי לחשבון ומשמש להתאמה אישית של החוויה ולשיפור השירותים של Google.
מזהה פרסום:
מזהה פרסום הוא מזהה ייחודי המשמש להצגת מודעות מותאמות אישית למשתמשים.
גוגל מקצה מזהה פרסומי לכל מכשיר שניגש לשירותיו, ולאחר מכן ניתן להשתמש בו כדי לעקוב אחר התנהגות המשתמשים באפליקציות ובאתרים שונים.
מזהה קובץ Cookie:
קובץ Cookie הוא קובץ טקסט קטן המאוחסן במכשיר כאשר אתה מבקר באתר אינטרנט.
ניתן להשתמש בקובצי Cookie כדי לזהות משתמשים בודדים ולעקוב אחר התנהגותם באתרים.
כתובת IP:
כתובת IP היא מזהה ייחודי שמוקצה למכשיר על ידי ספק שירותי האינטרנט.
Google יכולה להשתמש בכתובת ה-IP כדי לעקוב אחר המיקום ולקשר את הפעילות בין מכשירים שונים.
מזהה לקוח של Google Analytics:
אם אתה מבקר באתר שמשתמש ב-Google Analytics, Google מקצה מזהה לקוח ייחודי לדפדפן.
המזהה הזה משמש למעקב אחר ההתנהגות על פני הפעלות ומכשירים שונים וכדי לספק לבעלי אתרים נתוני ניתוח.
Google משתמשת במזהים הייחודיים כדי לספק שירותים מותאמים אישית וכדי לעקוב אחר התנהגות המשתמשים בשירותים ובפלטפורמות השונות.